Wie is Jacqueline?

Geboren en getogen in Zuid-Limburg (Kerkrade) kwam ik in naar Leiden voor mijn studie Nederlandse Taal- en Letterkunde. Daarna ben ik werkzaam geweest als directiesecretaresse, managementassistente en officemanager bij grote en kleine bedrijven, advocatenkantoren en zorginstellingen. Ik heb zes jaar gevlogen als stewardess bij KLM, waarmee mijn passie voor reizen is begonnen. Ik ben getrouwd en heb een zoon en dochter.

Begaan zijn en werken met mensen vormt de rode draad in mijn leven. Met de ervaring van borstkanker in mijn rugzak (2006), heb ik in 2016 het roer omgegooid, mijn hart gevolgd en ben ik de richting van professioneel coaching opgegaan. Vervolgens heb ik mijn eigen praktijk Up and Up Coaching opgericht voor begeleiding en ondersteuning voor vrouwen met en na borstkanker. De naam van mijn praktijk is geïnspireerd door het lied ‘Up and Up’ van Coldplay. Want het leven gaat nou eenmaal gepaard met vallen en opstaan.

We're gonna get it, get it together, I know we're gonna get it, get it together, somehow. Up and Up and Up.

 

Vakgerichte opleidingen

2016-2017 Bij ICM Opleidingen en Trainingen heb ik de opleiding ‘Coachen als beroep’ met succes afgerond. Dit is een gecertificeerde post HBO opleiding, EQA practitioner niveau, erkend door o.a. de beroepsorganisaties NOBCO en STIR.

2017 Basismodule Excellente Coach bij kanker bij de Academie CRK Coaching Rondom Kanker 

2018 IPSO Basistraining voor Inloophuizen en Psycho-oncologische centra.

2019 Training 'Over rouw gesproken', over omgaan met rouw en verlies

2019 Training 'Angst na kanker', Coen Völker


 

Overige activiteiten en samenwerkingen

Initiatiefnemer Boezemcafé

Het Boezemcafé van de regio Leiden/Duin- en Bollenstreek e.o. biedt 4 keer per jaar ruimte aan vrouwen die geraakt zijn door borstkanker. Het pop-up café in Oegstgeest is een plek waar vrouwen op een open en vrije manier met elkaar een gesprek kunnen hebben over borstkanker en de gevolgen daarvan. Hier kunnen ze (h)erkenning vinden en elkaar helpen met raad en soms met daad. Bij de koffie schuift regelmatig een professional aan op het gebied van borstkankerzorg.

Vrijwilliger Scarabee Inloophuis

Inloophuis Scarabee is een huis waar mensen die zijn geraakt door kanker elkaar ontmoeten. (ex-)Patiënten, hun partner, kinderen, familieleden en goede vrienden zijn welkom voor een praatje, contact, rust, informatie of een activiteit. In het inloophuis werk ik wekelijks als gastvrouw en begeleid ik regelmatig een groep. Daarnaast heb ik op de eerste maandagochtend van de maand van 10.00-12.00 u. een inloopspreekuur voor coaching bij kanker en begeleid ik de ouders van de kinderen van de Scarabee Kids groep.

Samenwerkingen

Ik ben aangesloten bij het netwerk van Nevenzorgverleners Mammacare regio Leiden. Als ondersteuning op een aanvullend gebied nodig is, kan ik vertrouwen op collega's uit een vertrouwd netwerk in de oncologische (neven)zorg met wie ik graag samenwerk. Dit geldt ook voor het geval er meer psychologische ondersteuning nodig mocht zijn.